Sitter och läser ikapp i de senaste numren av tidningarna En Sueco och Svenska Magasinet och det har kommit några nya trafikregler som kan vara bra att känna till.

Alla minderåriga under 16 år måste t.ex ha cykelhjälm på när dom cyklar i städer. Boten för att strunta i detta är 200 euro. Barnstolar för barn upp till 135 CM blir också obligatoriskt, Guardia Civil kan beslagta bilar med barn som passagerare utan godkända bilbarnstolar. Man måste också följa reglerna om var i bilen barnen ska sitta ( ålder, längd ) annars riskerar föraren höga böter. Barn som är under 135 CM eller under 12 år får alltså inte längre sitta i framsätet. Undantag endast om det inte finns baksäte eller om det inte finns tillräckligt många platser i bilen. Så ni som åker med små barn, sätt alla barnen i baksätet.

Man kan få fortkörningsböter om man överskrider hastigheten med bara en km/Tim. Om du kör en bil med utländska registreringsskyltar så måste den registreras hos spanska trafikmyndigheter. Och Guardia Civil behöver inte stoppa ett fordon när de ser ett trafikbrott, det räcker att dom noterar registreringsnumret för att det ska räcka som bevis för åtal.

Kör försiktigt!