I ett par års tid nu har vi hållit på och letat hus och lägenhet på Solkusten men inte kommit till skott. Vi har varit på visningar med olika mäklare och varit runt och tittat på objekt från Benalmadena ner till Marbella. Vi har tittat mest på små radhus i prisklasser runt 1,5 milj SEK till 2,2 milj SEK. Och man får det man betalar för.
Sommaren 2011 var vi nere och ordnade med N.I.E nummer och bankkonto. Som bank valde vi Cajamar i Fuengirola. Bankchefen där är svenska och dom som arbetar där pratar svenska, norska, danska och även finska tror jag. Det är en bank som jag kan rekommendera.
När vi skulle ordna med N.I.E nummer tog vi hjälp av Joacim Ögren - Scandinavian Service. Det kostade då 100 euro och vi hade lite flyt och fick det ordnat samma dag vilket inte är något man kan ta för självklart. Först ska Joacim hinna skriva ut dokumenten, sen måste man till banken för att betala en avgift. På banken är det Alltid kö! Efter det måste man till den lokala polisstationen och registrera sig med sitt pass, polisstationen har dropinsystem, det gäller att vara ute i god tid på morgonen och få en kölapp... Efter det återstår ett besök hos notarien där alla dokument ska stämplas, vi passade på att ge Joacim fullmakt att kunna slutföra köp åt oss därför behövde vi gå till notarien. Vi hade tur och fick hjälp av Joacims syster som följde med oss runt och såg till att allt blev ordnat, hon hade dessutom en "genväg" hos polisen så vi kunde smita före dom som hade köat sen morgonen.
Allt detta lyckades vi genomföra på ca 4 timmar en måndag, samma eftermiddag tog vi flyget tillbaka till Arlanda. Man kan lugnt påstå att detta var en maxad dag!