.... har vi odlat på varsitt håll i många år. Nu känner vi att vi är i ett läge där vi kan göra slag i sak och förverkliga den.

Vi, det är jag och min man och vår son som är 3 1/2 år. Vi är egna företagare och meningen är att vi ska kunna flytta ner till hösten och bygga upp våra verksamheter på plats. Det är detta denna blogg ska handla om. Det är mycket som ska lösas på ganska kort tid och jag kommer att berätta om hur vi går tillväga, vad som är viktigt att tänka på, bra länktips mm. Fokus kommer vara på hur vi bygger upp våra verksamheter men jag kommer även att skriva om den privata flyttbiten.

Nu sitter vi med väskorna nästan färdigpackade och ska åka ner på en första rekogniseringsresa till området runt Fuengirola. Vi har hyrt en lägenhet privat av en svensk kvinna i Mijas. Vi kommer att vara där i två veckor för att träffa mäklare, knyta kontakter, leta efter en företagslokal, göra studiebesök på svenska skolor som finns i området och för att få en bild av området. Problemet jut nu är att flygen kanske blir inställda pga vulkanutbrottet på Island. Vårt flyg avgår tidigt tisdag morgon men det känns väldigt osäkert om vi kommer iväg med det. Så nu överväger vi att bila ner istället. För att få tillbaka pengar för flygbiljetterna krävs att flyget blir inställt. Vi får avvakta tills imorgon eftermiddag innan vi bestämmer hur vi ska göra.

Mañana, mañana....